tanfolyam

Tanfolyam információk: Jelentkezeni telefonon (0670/3122-505), kitölthető űrlapon vagy email-ben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tanfolyam helyszíne: Canada Hotel Budapest (1095 Budapest, Soroksári út 132. )

Vidéki résztvevőknek igény esetén kedvezményes áron 35 EUR/éj egyágyas szoba, 45 EUR/éj kétágyas szoba rendelhető.

Parkolás a tanfolyam résztvevői számára ingyenes!!!


A tanfolyam díja: 460 GBP


Fizetési feltételek: Jelentkezéskor 200 GBP előleg fizetendő, a fennmaradó 260 GBP szabadon választott részletekben legkésőbb 2013.10.09-ig egyenlíthető ki.
A fizetéseket közvetlenül a JFIDL Ltd. Pond Farm Scotterthorpe, Gainsborough Lincolnshire DN213JL UK részére fizethető ki az alábbi linken keresztül.

 http://www.janfennellthedoglistener.com/educationalcourses_course.php?id=142

A tanfolyam alatt kávé, tea és aprósütemény áll majd a hallgatók rendelkezésére, speciális igények esetén kérjük előre jelezzék (pl: liszt érzékenység stb.)

A Jan Fennel alapítvány kurzusa Amichien Bonding-ban


A Jan Fennel alapítvány létrehozásának az oka, hogy valóban megértsük a kutyákat, tekintettel az ő fajtájukra és történelmükre. Megvizsgálva a POZITÍV MAGATARTÁS KIALAKÍTÁSÁNAK elveit Jan megosztja a titkát, hogy hogyan kell rábírni őket arra, hogy saját szabad akaratukból hajtsák végre a feladatukat és ne azért, mert rájuk erőszakoljuk.

Ez a módszer semmilyen formában nem alkalmaz fizikális fegyelmezést, de fokuszál arra, hogy hogyan tudjuk meggyőzni a kutyákat, hogy teljes mértékben megbízhatnak bennünk minden  téren. Előadások és vizuális segédeszközök segítségével megvizsgáljuk a kutyák pszichológiáját, magatartási mintáit, ösztöneit és értékeit. Ennek tudatában Jan megmutatja, hogy hogyan tudjuk a nemkívánatos viselkedést átformálni egy elfogadható formába.

Megvizsgálja és érthetővé teszi számunkra az összes nem kívánatos viselkedési formát és annak okait, egészen a gyakori kérdéseken keresztül (például: elszökdösés, szeparációs szorongás, hiperaktivitás és állandó ugatás stb.) a komolyabb kérdésekig, mint az agresszió is. A felvételek segítségével csoportos megbeszéléseken mutatjuk meg, hogy a nem kívánatos viselkedési formákat  hogyan tudjuk kedvesen, teljes mértékben megszüntetni.

A tanfolyam hasznos azok számára, akik kutyákkal foglalkoznak, akik teljes harmóniát szeretnének létrehozni otthonukban,akik szeretnék megtapasztalni a kihívásokat, valamint azoknak is ,akik csak szabadidős kikapcsolódást szeretnének közösen  kutyáikkal. Az Amichien Bonding egy tökéletes alapítványt hozott létre mindazok számára, akik a mi társadalmukban kutyákat képeznek profi módon.

Azok, akik elvégzik a tanfolyamot, igazolást kapnak a részvételről, valamint képesek lesznek arra, hogy teljesen más megvilágításban szemléljék az ,,ember legjobb barátja” kifejezést.

Első Nap:

 • 9.30 Megérkezés, regisztráció és kávé
 • 10.00 Az ’’Amichien Bonding” háttere, mi ihlette a különböző módszerek felkutatását és miért működik az Amichien Bonding módszer ott, ahol más módszerek nem, vagy csak úgy, ha rákényszerítjük a kutyákat. Valami ,aminek a nem kutyatulajdonosok is és a kutyatulajdonosok is a részévé kell hogy váljanak !
 • 11.00 Szünet
 • 11.15 A kutya viselkedése a természetben, a házi kutyák  korellációja ,miért fogják a kutyák azonnal felismerni és megérteni azokat a jeleket, amiket a szabadban tartott kutyáknál használnak. Jan eloszlatja azt az általános tévhitet, hogy a házi kutyák teljes mértékben különböznek a szabadban tartott kutyáktól, mert  tenyésztve lettek az ember által , ami tulajdonképpen blokkolja a sikeres kommunikációt a kutyáinkkal.
 • 13.00 Ebéd
 • 14.00 Második rész a kutya viselkedése
 • 15.00 Szünet
 • 15.15 Az első a négy kulcsfontosságú elem közül az Amichien Bondingban az ÉTEL FONTOSSÁGA és az milyen szerepet játszik a hierarchia felépítésében. Jan elmagyarázza a kulcsfontosságú jeleket, amiket a kutya etetésénél kell használnunk, amiket a kutya tulajdonképpen megért. Jan foglalkozik a gyakori tévhitekkel az ételek kapcsán és hogy mennyi hagyományos gyakorlat okoz valójában összetett problémákat a kutyák területén.
 • 16.00 Gondolatok az elhangzottakról. Felelevenítjük a tanultakat és kérdéseket tehet fel a csoport.
 • 16.15 Vége

Második Nap:

 • 9.30 Megérkezés és kávézás
 • 10.00 A második a négy kulcsfontosságú elem közül a VADÁSZAT (a séta) Tulajdonképpen mit is jelent a kutya számára a séta (ahelyett, hogy mit jelent az ön számára), hogyan tudjuk kezelni a problémás területeket, hogy ön és a kutyája élvezni tudják ezt a tevékenységet anélkül, hogy ezt egy kötelező házi feladatnak fognák fel.
 • 11.00 Szünet
 • 11.15 A harmadik elem az ÉRZÉKELT VESZÉLY. Miért is ugatnak egyes kutyák állandóan a teljesen veszélytelen tárgyakra, emberekre. Általában ilyenkor a gazdik fokozzák problémát azzal, hogy teljesen rossz jeleket adnak a kutyák számára és  így tulajdonképpen bátorítják őket a további ugatásra.
 • 13.00 Ebéd
 • 14.00 A negyedik ellem az  ÁLLAPOT. Az utolsó rész, ami talán a legfontosabb és legtöbbször félre érthető a gazdik számára. A hagyományos módszerek, amik megpróbálják felemelni a gazdikat alfahelyzetbe, kudarcra vannak ítélve. Jan megvizsgálja miért is van ez így és megmutatja a helyes utat kihívások nélkül.
 • 15.00 Szünet
 • 15.15 Általános problémák (Csoportos foglalkozás)
 • 16.15 Vége

Ahogy a tanulók haladnak végig a tanfolyamon, tapasztalatot szereznek és az olyan dolgok, amikre régen nem is gondoltak volna világossá, érthetővé és nyilvánvalóvá válnak számukra. Amint befejezték a tanfolyamot soha többet nem fognak úgy gondolni a kutyáikra, mint azelőtt. Ez sokkal egészségesebb tisztelet lesz irántuk, olyan, mint az emberek felé. Sokkal magabiztosabbak lesznek, hogy végre tudják : Mit is gondolnak a kutyák.(Ahelyett, hogy mit is gondolnak egyes gazdik.)

 

 

kutyatolmacs1